03.10.2023

Donacija Lions klubov Domžale in Ljubljana Barje Osnovni šoli Roje – Šoli za otroke s posebnimi potrebami za učence iz socialno šibkejših družin

Živimo v negotovih in nepredvidljivih časih, ki nas večkrat spravijo v stisko – tako odrasle, kot tudi otroke. Učenci in učenke s posebnimi potr...

Živimo v negotovih in nepredvidljivih časih, ki nas večkrat spravijo v stisko – tako odrasle, kot tudi otroke. Učenci in učenke s posebnimi potrebami na Osnovni šoli Roje so otroci, ki so že primarno prikrajšani za marsikatero aktivnost, v kateri lahko brez omejitev uživajo ostali vrstniki. Poleg truda pri vnašanju vsaj neke stopnje normalnosti v življenje sredi epidemije, ter dodatnih skrbi, ki jih prinaša vzgoja otroka s posebnimi potrebami, se marsikatera družina na naši šoli sooča tudi s socialno-ekonomsko stisko.

Tudi na šoli se v teh časih soočamo z drugačnimi izzivi kot prej in na enega od takih, še posebno pestrih dni, smo na šolo prejeli klic, ki je ponujal pomoč in roko učencem in njihovim družinam. Člani Lions klubov Domžale in Ljubljana Barje so z dobrosrčno donacijo v višini 700 € pomagali sedmim učencem in učenkam na naši šoli, le-to pa so nam osebno predali v petek, 19. 11. 2021. S pomočjo finančnega prispevka bodo učenci in učenke iz socialno šibkejših družin lahko izkusili stvari in aktivnosti, ki jih sicer ne bi mogli, saj si jih njihovi starši ne morejo privoščiti. Morda le ni naključje, da je ime kluba prav Lions, kar v prevodu pomeni »levi«. Ti so namreč kralji živali ravno zaradi svoje mogočnosti, poguma in dobrosrčnosti.

V zadovoljstvo in čast nam je bilo, da je bila ob predaji donacije prisotna tudi podžupanja Domžal, mag. Renata Kosec. Tako smo si v nadaljevanju lahko vsi skupaj ogledali naše učenke in učenke pri delu in izvajanju številnih delavnic ob Tradicionalnem slovenskem zajtrku. Za vse goste so otroci pripravili tudi pogostitev, ki je vključevala dobrote iz lokalnega okolja. Prijetno smo združili s koristnim in dobrodelnost z druženjem, ki ga v zadnjem času še posebej primanjkuje. Čeprav so otroški nasmehi v tem času večinoma skriti pod masko, pa smejočih, svetlečih se oči, nič ne more skriti! HVALA!

 

Anja Oršič,

članica učiteljskega kolektiva OŠ Roje